LGS için Altın Tavsiyeler

LGS için Altın Tavsiyeler

Lise Geçiş Sınavı öğrencileri ve velileri yoğun bir tempoya giriyorlar. LGS PISA ve TIMSS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen bir sınavdır. LGS sizden ezber yerine mantık kullanmanızı ister. Konuları hızlıca ezberlemeniz işinize yaramaz. Bu sınavda çok çalışandan ziyade düzenli çalışan öğrenci başarılı olacaktır. İşte LGS hazırlık sürecinde başarıyı artıracak 10 altın tavsiye:

1. Hedef Belirleyin

Hedefiniz sizi motive eder. İstediğiniz lise belli olsun. Bu lisenin aldığı yüzdelik dilimi öğrenin ve bunu başarmak için harekete geçin.

2. Öğrenme Stilinizi Belirleyin

Öğrenme sitiliniz size çalışma yönteminizi ve çalışma sürenizi planlarken çok yardımcı olacaktır. Bunu belirledikten sonra stilinize göre yapacağınız plan sizi başarıya götürecektir. Bu konuda destek almanız gerekiyorsa, okuldaki rehber öğretmeniniz veya bir eğitim koçu size yardımcı olacaktır.

3. Planlı Çalışın

Bir çalışma programı hazırlayın ve buna sadık kalın. Her gün belli saatlerde düzenli çalışmak, verimliliğinizi artırır. Haftalık planınızı oluşturun. Çalışacağınız derse masanın başına geçince karar vermeyin, haftalık planınızda saatleri ve o saatlerde çalışacağınız konuyu/çözeceğiniz testi belirleyin.

4. Zaman Yönetimi Yapın

Öğrenme stilinize göre 25*5,40*10,60*10,60*20 gibi size iyi gelecek bir zaman planlaması yapın.

5. Yanlış ve Boşlarınızı Önemseyin

Yaptığınız yanlışları ve boş bıraktığınız soruları asla es geçmeyin. Mutlaka video çözümü veya öğretmeninizle çözümünü yapın. Öğrenciler bu konuda kolaya kaçmak için yanlışlarının çoğuna “dikkat hatası” deyip geçmeyi severler. Sakın.

6. Konu Eksiklerinizi Tespit Edin

Zorlandığınız konuları belirleyin ve bu konulara öncelik verin. Eksiklerinizi kapattıkça özgüveniniz artar. Her çözdüğünüz testin sonucunu oluşturacağınız bir çizelgeye not alın. Ders-Konu-Doğru –Yanlış-Boş başlıklarından oluşan bir tablo oluşturun

7. Düzenli Tekrar Yapın

Öğrendiğiniz bilgileri unutmamak için düzenli tekrar yapın. Haftalık ve aylık tekrarlar, bilgiyi kalıcı hale getirir.

8. Bol Bol Soru Çözün

Farklı kaynaklardan soru çözerek soru tiplerini öğrenin. Denemelerle sınav pratiğinizi artırmayı ihmal etmeyin. Dershaneye gitmeseniz bile, imkânınız varsa katılımı yüksek olan deneme sınavlarına girin.

9. Not Tutun

Kendi özet notlarınızı çıkararak bilgilerinizi pekiştirin. Bu notlar, son hafta tekrarlarında işinizi kolaylaştıracaktır. Etkili Not Tutma Teknikleri konulu yazımızdan detaylı bilgiyi alabilirsiniz.

10. Sağlıklı Yaşam Tarzı Benimseyin

Düzenli uyuyun, dengeli beslenin bol su için ve egzersiz yapın. Zihinsel ve fiziksel sağlık, sınav performansını doğrudan etkiler.

11. Hobilerinize zaman ayırın

Uğraştığınız bir spor dalı varsa asla sınav senesi diye ertelemeyin. Mutlaka dinlenme zamanınız ve bu zaman dilimde uğraşacak bir hobiniz olsun. Hiç biri yoksa kendinize haftada 1 gün 3-4 saatlik bir dinleme zamanı oluşturun ve sevdiğiniz bir şey yapın. (yürüyüş-sinema- arkadaşlarla buluşma vb.)

12. Kitap Okuyun

Mutlaka kitap okuma saatiniz olsun ve bunu kesinlikle ihmal etmeyin. Vaktiniz yoksa yatmadan önceki zaman diliminde okuyabilirsiniz.

13. Kendinize İnanın ve Motive Kalın

Sınav sürecinde moralinizi yüksek tutun. Pozitif düşünün ve kendinize güvenin. Motivasyon, başarının anahtarıdır. Sınav sonucuyla ilgili asla olumsuz cümleler kullanmayın.

Sınava hazırlık sürecinde ders planlaması, zaman yönetimi gibi konularda destek almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

HEMEN DESTEK ALIN!